Συνολικές προβολές σελίδας

Visitors

Search

7/1/12

Believe in the magic!

Ο κάθε άνθρωπος έχει και την δική του καλή νεράιδα. Όμως το ξέρετε ότι κάθε φορά που κάποιος από τους ανθρώπους λέει πως ΔΕΝ πιστεύει στις νεράιδες, τότε η καλή του νεράιδα πεθαίνει; Αμ, δε το ξέρατε γι' αυτό σας το λέω εγώ. Και, συγγνώμη δηλαδή, πού ξέρετε ότι εγώ δεν είμαι νεράιδα και σας λέω ψέματα τόσον καιρό ότι είμαι άνθρωπος; Ε; Ε; Σας πληροφορώ λοιπόν, ότι νεράιδες ΥΠΑΡΧΟΥΝ! Και δεν σηκώνω κουβέντα. Και για όσους δεν με πιστεύουν ακόμα, θα σας διηγηθώ την ιστορία της νεραϊδοχώρας. Που την ξέρω; Χμ, για σκεφτείτε λίγο πάνω σ' αυτό που σας είπα, ότι δηλαδή μπορεί εγώ η ίδια να είμαι νεράιδα... Καθίστε όλοι λοιπόν αναπαυτικά στις καρέκλες σας, πάρτε και κανένα πατατάκι και ακούτε (διαβάζετε δηλαδή) προσεκτικά:

Η Νεραϊδοχώρα


Κάποτε πριν εκατομμύρια,δισεκατομμύρια, τρισεκατομμύρια και τα λυπά και τα λυπά χρόνια, τότε δηλαδή που ο καλός μας Θεούλης έφτιαχνε τη γη μας, και πριν ακόμα δημιουργήσει τους ανθρώπους έφτιαξε τη νεραϊδοχώρα. Βρίσκεται στον ουρανό, όμως όχι στα σύννεφα αλλά στο δάσος του ουρανού. Ναι, καλά το διαβάσατε, υπάρχει δάσος στον ουρανό. Και ο Θεός του χάρισε όλες τις ομορφιές που υπάρχουν στα ουράνια από σπιτάκια στις κουφάλες των δέντρων και στα μπουμπούκια των λουλουδιών, έως και νεραϊδένια - κατοικίδια ποντικάκια. Εκεί όμως τα ποντίκια ξέρετε τι τρώνε; Όχι, ξέρετε; Θα σας πω εγώ λοιπόν αφού δεν ξέρετε. Τρώνε ΜΟΝΟ σοκολάτα γάλακτος και πίνουν ΜΟΝΟ κακάο γάλακτος. Με υψηλά λιπαρά, παρακαλώ. Και τέλος πάντων στην νεραϊδοχώρα ήταν όλα πανέμορφα, παραμυθένια. Τόσο παραμυθένια που οι άνθρωποι έκαναν τις νεράιδες παραμύθια! Άρες μάρες κουκουνάρες δηλαδή. Και όταν όλες οι νεράιδες γεννήθηκαν  τους φώναξε ο Θεός στο σοκολατένιο βασίλειό του και τους είπε: "Εσείς καλές μου νεράιδες, θα είστε οι καλές νεράιδες των παράξενων αυτών πλασμάτων που θα δημιουργήσω αύριο. Αυτά τα πλάσματα θα λέγονται άνθρωποι. Στην αρχή αυτοί θα σας είναι πιστοί όπως θα είναι πιστοί και σε μένα. Όμως θα έρθουν καιροί στους οποίους οι άνθρωποι δεν θα πιστεύουν σχεδόν καθόλου σε εσάς". Τότε μια νεράιδα ρώτησε: "Καλέ μου άρχοντα, πατέρα όλων μας, γιατί εμείς να τους φυλάμε αφού αυτοί δεν θα πιστεύουν σε εμάς;" και απάντησε ο καλός Θεούλης: "Γιατί κάποιος πρέπει να τους φυλάει. Θα είναι πάρα πολύ ξεροκέφαλοι. Κι εσείς θα διορθώνετε τα λάθη τους. Όμως εκείνους τους δύσκολους καιρούς, όταν οι άνθρωποι δεν θα πιστεύουν σε εσάς κάθε φορά που κάποιος απ' αυτούς θα λέει πως δεν πιστεύει σε εσάς, η καλή του νεράιδα θα παίρνει όλη την ευθύνη και θα πεθαίνει." Οι νεράιδες δεν θύμωσαν, γιατί ήταν καλά πλάσματα και γύρισαν στις δουλειές τους. 

Ο Θεός έφτιαξε τα παράξενα αυτά πλάσματα, τους ανθρώπους και άρχισαν όλοι μαζί νεράιδες - άνθρωποι να ζουν αρμονικά. Και ήταν ευτυχισμένες οι νεράιδες. Σε μερικά χρόνια όμως, οι άνθρωποι άρχισαν να κάνουν ότι βλακεία τους κατέβενε στην κεφάλα. Έφτιαξαν εργοστάσια, άρχισαν να σκοτώνουν, να κόβουν και να καίνε τα δάση, να καπνίζουν, να βρίζουν, να πίνουν, να μην υπακούν τις καλές τους νεράιδες και τους καλούς τους νεράιδους κι έτσι από τότε μέχρι και σήμερα όλο και περισσότερες νεράιδες πεθαίνουν. Και όλο και περισσότερες νεράιδες κλαίνε για τους αγαπημένους τους νεράιδους, για τις αγαπημένες τους νεράιδες, για τα αγαπημένα τους νεραϊδάκια. 


Ένας σοφός νεράιδος όμως κάποτε είχε πει: "Εκείνους τους καιρούς, που θα μας σκοτώνουν οι άνθρωποι με τις πράξεις τους, θα κατέβει στη γη ένα μικρό και αθώο νεραϊδάκι, η Τζίτζη με πολύ βαριά αποστολή, να κάνει τους ανθρώπους να πιστέψουν στη μαγεία. Τότε, αν πιστέψουν οι άνθρωποι σε εμάς θα ζήσουμε για πολλά, πολλά χρόνια ακόμα αν όμως όχι, τότε εμείς θα πεθάνουμε και στη γή δεν θα ξαναειπάρξει ποτέ χαρά".


Αυτή είναι η ιστορία κι αν θέλετε την πιστεύετε. Εγώ πάντως είχα χρέος να σας προειδοποιήσω!


Άλλη μία προσπάθεια να γράψω ένα παραμυθάκι. Το ξέρω ότι σας πρήζω με τις ιστορίες μου, αλλά φταίτε κι εσείς που μου δίνετε θάρρος να συνεχίσω...

10 σχόλια:

  1. Δήμητρα, συγχαρητήρια μικρή μου!!!Τέλεια ιστοριούλα!!!Σου έγραψα σχόλια και στο παραμυθάκι με την μπλοκογειτονιά!! Χτύπα πάνω στο όνομά μου για να περάσεις στο blog μου και να δεις! σου έχω αναφορά στο blog σου, και link για να έρχονται οι επισκέπτες μου σε σένα!! φιλάκια γλυκούλα μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δημητρούλα μου, για άλλη μια φορά, κατάφερες να γράψεις μια όμορφη, και γεμάτη ευαισθησία ιστορία. Πάλι έχεις ένα μήνυμα να δώσεις, το παραμύθι σου εξυπηρετεί ένα στόχο.
    Στο έχω ξαναπεί, έχεις ταλέντο μικρή μου συγγραφέα. ΣΥΝΕΧΙΣΕ.
    Κάποια συντακτικά λαθάκια έχεις, -εντάξει και κάτι ψιλο-ορθογραφικά, αλλά μη νομίζεις ότι κι εμείς που γράφουμε, το κάνουμε αλάνθαστα αυτό. Απλά, υπάρχουν οι διορθωτές που μας διορθώνουν τις απροσεξίες. Τι θέλω να πω; "...οι άνθρωποι άρχισαν να κάνουν ότι βλακεία τους κατέβει στην κεφάλα". Το σωστό είναι: "ότι βλακεία τους κατέβαινε στην κεφάλα (αφήνω το κεφάλα όπως το έβαλες χαχαχα)
    ή "...Ένας σοφός νεράιδος όμως κάποτε είπε" Σωστότερο θα ήταν "είχε πει"
    Στα γράφω αυτά, γιατί ξέρω ότι είσαι έξυπνη, και θα καταλάβεις για να προσέχεις και μόνη σου σιγά-σιγά τη σύνταξη. Όταν γράφουμε, επειδή η προσοχή μας είναι στην έμπνευση που έχουμε, αφήνουμε σε δεύτερη μοίρα την έκφρασή μας.
    Και φυσικά στα γράφω όλα με πολλήηηηηηη ΑΓΑΠΗ Δημητρούλα μου, το ξέρεις αυτό ε;
    Αλλά και επειδή ΕΙΣΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ Σ' ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙΣ, ΚΑΙ ΑΞΙΖΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙ ΜΑΖΙ ΣΟΥ!!!
    Η Παναγιά να σε φυλάει κοριτσάκι μου!
    Φανούλα μου είδες λοιπόν γιατί σ' αγαπώ τόοοοσο πολύ; Γι' αυτό ακριβώς που έκανες σήμερα με τη Δημητρούλα μας.
    Καλό σου βράδυ μικρή μου φίλη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δημητρούλη μου είσαι πράγματι φοβερή παραμυθού και όντως με λίγη δουλίτσα, ελάχιστη ίσως!!! Σε λίγο καιρό θα διαβάζω τα παραμυθάκια σου στα μαθητούδια μου!!! Σε νεραΐδοφιλώ μικρό μου!!! Καλό βράδυ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κυρία Ροδούλα, σας ευχαριστώ που με διορθώνετε και μου λέτε πιο είναι το πιο σωστό. Είμαι πολλή,πολλή χαρούμενη που σας άρεσε και με θεωρείται "μικρή συγγραφέα". Σας ευχαριστώ! Και το ζησήτησα με τους γονείς μου και είπαμε να συμμετέχω στον επόμενο διαγωνισμό που θα οργανώσει ο "ψυχογιός"!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Κυρία Κική σας ευχαριστώ κι εσάς!!! Μακάρι κάποτε κάποιο παραμύθι μου να είναι τόσο καλό όσο θέλετε εσείς για να το διαβάσετε στα παιδάκια σας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Γεια σου Δημητρούλα μου! Η ιστορία σου είναι πολλή όμορφη και μας περνάει ένα σημαντικό μήνυμα! Όπως σου είπαν και πιο πάνω έχεις μερικά συντακτικά κα ορθογραφικά λαθάκια όμως το σημαντικότερο είναι ότι έχεις όρεξη και σου αρέσει (απ' ότι καταλαβαίνω) αυτό που κάνεις. Καλώς σε βρήκα μικρούλα μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Δημητούλα μου, χαίρομαι που συμφωνούν και οι γονείς σου σε κάτι τόσο όμορφο. Ήμουν σίγουρη έξάλλου. Να τους δώσεις τα συγχαρητήριά μου, που μεγαλώνουν τόσο όμορφα εσένα. Αλήθεια έχεις αδερφάκια;
    Άκου τώρα τι ιδέα μου "κατέβηκε". Είχα επισκεφθεί τη φίλη και συμμαθήτριά σου Έμμα, και... σκέφτηκα.....(σαν "παραμυθού" που είμαι χαχα έχω μεγάλη φαντασία, όπως κι εσείς οι δυο κοριτσάκια μου γλυκά και αγαπημένα).
    Γιατί δε σμίγετε το ταλέντο σας, αφού είστε συμμαθήτριες άρα ζείτε κοντά, αλλά παράλληλα και φίλες, και να μας χαρίσετε μια ιστορία, γραμμένη από κοινού; Δήμητρα-Έμμα, Έμμα-Δήμητρα; Θα είναι πολύ όμορφο αν το κάνετε. Και πίστεψέ μου, θα φτιάξετε για τον εαυτό σας, μια από τις ομορφότερες αναμνήσεις, που θα κουβαλάτε για πάντα μέσα σας, και θα σας γλυκαίνει όποτε τη θυμάστε... Σας φαντάζομαι και τις δυο, μια στης μιας το δωμάτιο και μιά στης άλλης, να προσπαθείτε να δημιουργήσετε, και στην προσπάθειά σας αυτή, να μεσολαβούν στιγμές γέλιου, πειραγμάτων, αλλά και δημιουργίας!!!!! Πω πω, πόσο όμορφα!!!
    Σας έδωσα την ιδέα. Θα χαρώ πολύ να την υλοποιήσετε, γιατί...
    ΟΤΑΝ ΔΥΟ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΕΝΩΝΟΝΤΑΙ, ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΤΑΙ ΜΙΑ ΥΠΕΡΔΥΝΑΜΗ!!! (Εσύ και η Έμμα είστε οι δυο δυνάμεις)
    Θέλω ακόμη να σου πώ, πως χαίρομαι πάρα πολύ, που μέσα στο διαδίκτυο γνώρισα δυο παιδιά, εσένα και τη φίλη και συμμαθήτριά σου Έμμα, που ασχολούνται με τόσο όμορφα πράγματα.
    Φιλάκια πολλά αγαπημένο μου κοριτσάκι.
    Να έχεις μια όμορφη Κυριακή
    Χαιρετισμούς στους γονείς σου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Κυρία Ροδούλα την είχαμε σκεφτεί αυτή την ιδεά, όμως θα είναι δύσκολο ειδικά τώρα που αρχίζουν τα σχολεία. Θα μας πάρει πολύ καιρό γιατί η καθεμιά μας έχει διαφορετικό τρόπο έκφρασης και γράφουμε με διαφορετικό τρόπο. Αφήστε που ούτε θέμα δεν έχουμε σκεφτεί ακόμα, αλλά θα δούμε τι μπορούμε να κάνουμε. Την είχα προτείνει αυτή της ιδέα στην Έμμα, αυτή όμως είπε να κάνουμε δικό μας blog (και των 2) και το κάναμε αλλά είναι υπό κατασκευή. Εκεί μάλλον θα βάλουμε το παραμύθι αν το γράψουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Για ακόμα μια φορά με εκπλήσσεις πολύ ευχάριστα!!! Μπράβο κορίτσι μου!!! Έχω όμως να σου κάνω μια παρατήρηση και θέλω να την λάβεις πολύ σοβαρά υπ όψιν σου... Θέλω να προσέχεις την ορθογραφία σου πάααααρα πολύ!!! Όταν ήμουν στην ηλικία σου και μέχρι που τελείωσα το σχολείο ήμουν κι εγώ ανορθόγραφη... Μεγαλώνοντας όμως βρήκα ένα πολύτιμο βοήθημα κι αυτό ήταν το γράψιμο! Όσο πιο πολύ έγραφα τόσο πιο καλά μάθαινα ορθογραφία! Γράφε μικρό μου, γράφε οτιδήποτε, ακόμα και αντιγραφή από εφημερίδες κάνε. Όσο πιο πολύ γράφεις τόσο πιο πολύ θα μαθαίνεις!!! Αυτό που σου λέω δεν το λέω για να σε στεναχωρήσω αλλά γιατί θέλω να σε δω να μεγαλουργείς (όπως σου είπα και σε άλλο σχόλιο μου)!!! Γράφεις όμορφα, έχεις ωραίες ιδέες και το συντακτικό σου είναι καλό (θέλει λίγη βελτίωση αλλά αυτό θα γίνει με τον καιρό), είναι κρίμα λοιπόν οι ιστορίες σου να "χάνουν" από την ορθογραφία...

    Φιλάκια πολλά μικρή μου!!! Καλή σου νύχτα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. :$ Συγγνώμη! Μόλις είδα ότι στα είχε πει και η Ροδούλα :$ Πάντως δεν τα είπα για κακό κι ελπίζω να μη μου θυμώσεις!!! :*

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Γεια σας! Καλώς ήρθατε στο ιστολόγιο "The Craziest Class"! Εύχομαι να είστε ευχαριστημένοι από αυτά που είδατε, διαβάσατε και ακούσατε!

Δήμητρα