Συνολικές προβολές σελίδας

Visitors

Search

16/12/11

Γιορτινό πρωινό!


Αφού κάναμε τις βόλτες μας και πήραμε τα δώρα μας καιρός να απαντήσουμε όλοι στην γνωστή ερώτηση:
Tι θα φάμε?

Δεν είμαι ειδική για να δώσω συνταγές, μην πάρουμε και τη δουλειά των food-bloggers..αλλά μπορώ να βρω και να σας δώσω ιδέες! Σκέφτηκα λοιπόν να μην αναφερθώ στο γιορτινό δείπνο αλλά στο πρωινό! Ένα γεύμα που καθόλου δεν πρέπει να παραμελούμε και ειδικά τώρα στις γιορτές που είμαστε στο σπίτι θα είναι πολύ όμορφα να μαζευτούμε και να κάτσουμε όλοι μαζί για πρωινό!
Θα είναι λοιπόν ωραίο να κάνουμε διαφορετικές από τις καθημερινές συνταγές αλλά και μια πιο γιορτινή παρουσίαση πρωινού.

Να κάνουμε τηγανίτες με μέλι, τι πιο εύκολο? Και να τις στολίσουμε έτσι..σαν τον Rudolf το ελαφάκι!



Κάτι που δεν βάζουμε συνήθως στο πρωινό είναι τα φρούτα..και δεν πρέπει να ξεχνάμε να δίνουμε το καλό παράδειγμα! Ας φτιάξουμε μία χριστουγεννιάτικη ατομική σαλάτα μέσα σε ένα πορτοκάλι!



Έχουμε και τα απλά τοστάκια. Παίρνουμε φέτες του τοστ, τις αλοίφουμε με τυρί κρέμα, λαχανικάκια-κοτσανάκια για διακόσμηση!

Από κανένα γιορτινό πρωινό δεν πρέπει να λείπουν τα αυγά..μμμ..τρελαίνομαι! Αφού όταν είμαστε διακοπές και τρώμε έξω κάθε μέρα πρωινό μετράω τις μέρες που μπορούμε να φάμε αυγά..συνήθως φτάνουμε τις 3 συνεχόμενες κάνουμε 2 μέρες διάλειμμα και ξανατρώμε! Μία ιδέα λοιπόν για αυγά που είναι πολύ της μόδας είναι η παρακάτω: τηγανίζεις το αυγό μέσα σε κομμάτι κόκκινης πιπεριάς! Το αποτέλεσμα είναι ωραίο στη γεύση αλλά και στο μάτι!




Και βέβαια τα γλυκά..πρέπει να έχουμε τουλάχιστον ένα κέικ, δεν νομίζετε? Είναι πανεύκολο, αρέσει σε όλους και μπορούμε να το τρώμε μέχρι να βραδιάσει! Διακοσμήστε με γλάσο, με μπισκότα ή ζαχαρόπαστα!





Τέλος, να συνοδέψουμε το πρωινό μας με ζεστή σοκολάτα! Λίγη σαντιγύ (αν σας αρέσει), μπαστουνάκια γλειφιτζούρια και ζαχαρωτά χιονανθρωπάκια!






6 σχόλια:

  1. Αχ,βρε Δήμητρα........τι έχουμε να φάμε αυτές τις μέρες!!!!!!!!Ευτυχώς τα στολισμένα λυπάμαι να τα χαλάσω.Μέχρι τα Χριστούγεννα τουλάχιστον........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. καλημερα κοριτσι♥♥♥χαιρομαι που περασες απο το λημερι μου..καθομαι και κοιτω..το σπιτακι σου εδω και ωρα..μου αρεσαν ολα πολυ..μα ποιο πολυ το παραμυθι σου..εχω μια νεραιδα κι εγω πολυ πολυ ψηλα..και θελω και τις γραφω και γω παραμυθια..θεελω να σου κανω μια προταση..ελα να παρεις μερος στην ανταλαγη δωρων..και να σου δωσουμε το δικο μας βραβειο που το παιρνουν ολα τα μπλογκοσπιτακια..ειναι το Χριστουγενιατικο χωριο μας να το παρεις και να στολισεις το σπιτακι σου..καλη σου μερα..και φιλια σε ολους τους φιλους σου..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μπορείτε να μου δώσετε μία διεύθυνση URL στην ανάρτηση για τις ανταλαγές δώρων σας;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δημητρούλα μου τι ωραίες που είναι όλες οι προτάσεις!!! Εγώ ενθουσιάστηκα με το Rudolph! Υπέροχος, και.... λέω να τον φτιάξω τώρα στις διακοπές. Αν τα καταφέρω, θα τον φωτογραφίσω και θα στον δείξω.
    Εχθές βράδυ, έφτιαξα το χριστουγεννιάτικο κέικ, σαν και αυτό της έκτης σου φωτογραφίας. Το Σάββατο που έρχεται θα το καλύψω με αμυγδαλόπαστα και τέλος ζαχαρόπαστα και θα το στολίσω με διάφορα χρισουγεννιάτικα φιγουράκια.
    Σε ευχαριστώ, όποτε έρχομαι σπίτι σου, νιώθω πιο ευδιάθετη.
    Φιλάκια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Κυρία Ροδούλα, σας παρακαλώ δώστε μου ένα κομμάτι, μου ανοίξατε την όρεξη! Μνιαμ, μνιαμ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Γεια σας! Καλώς ήρθατε στο ιστολόγιο "The Craziest Class"! Εύχομαι να είστε ευχαριστημένοι από αυτά που είδατε, διαβάσατε και ακούσατε!

Δήμητρα