Συνολικές προβολές σελίδας

Visitors

Search

18/12/11

Τα Χριστούγεννα της μικρής Ροδούλας

Σκέφτηκα πολύ και τελικά αποφάσισα να γράψω, ή τουλάχιστον προσπαθήσω να γράψω ένα Χριστουγεννιάτικο παραμύθι. Αποφάσισα επίσης, η ηρωίδα του παραμυθιού να είναι ένα κοριτσάκι 10 χρονών, η Ροδούλα. Ας αρχίσουμε το παραμυθάκι μας με ένα τραγούδι:




Μία φορά κι έναν καιρό ήταν ένα κοριτσάκι. Μικρό βέβαια, αλλά είχε περάσει πολλά κι κατά κάποιο τρόπο είχε ωριμάσει. Η Ροδούλα δεν είχε περάσει όμορφα την παιδική της ηλικία. Η μαμά της είχε πεθάνει στην γέννα ενώ ο μπαμπάς της συνέχεια ήταν απόμακρος και από τότε που πέθανε η μαμά της μικρής Ροδούλας δεν είχε χαμογελάσει ποτέ. Ήταν φούρναρης κι αυτά που έβγαζε μόλις που έφταναν για να πληρώνει το νοίκι του σπιτιού τους. Για την μικρή Ροδούλα δεν υπήρχε κανένας που να την φροντίζει εκτός από την θεία της που ερχόταν κάθε μέρα και της έκανε μαθήματα στο σπίτι. Το χωριό στο οποίο έμενε η Ροδούλα δεν είχε σχολείο, ενώ ο μπαμπάς της δεν είχε την δυνατότητα να την πηγαίνει κάθε μέρα στην πόλη. Η θεία της ήταν πολύ αυστηρή και δεν την αγαπούσε. Αυτή ποτέ δεν αγάπησε κανέναν. Γι' αυτό άλλωστε ο θεός δεν της χάρισε παιδιά.

Ήταν παραμονή Χριστουγέννων και η μικρή Ροδούλα καθόταν όπως κάθε χρόνο δίπλα στο μικρό χάρτινο δεντράκι που είχε φτιάξει ολομόναχη.  Μπορεί να μην είχε πάρει ποτέ στην ζωή της δώρο για τα Χριστούγεννα αλλά η ελπίδα της ποτέ δεν έσβηνε. Κάθε χρόνο προσεύχονταν στον καλό Θεούλη και η ευχή της ήταν ίδια κάθε χρόνο: Να αποκτήσει μία μαμά που να την αγαπάει!
Τίποτε άλλο δεν ήθελε. Μόνο αυτό, να υπάρχει κάποιος που να την αγαπάει πραγματικά. 
"Ροδούλα πήγαινε να κοιμηθείς, είναι αργά" ακούστηκε η μελαγχολική φωνή του μπαμπά της από την εξώπορτα. Σήμερα ο μπαμπάς της ήταν πιο μελαγχολικός από ποτέ, γιατί ο ιδιοκτήτης του φούρνου που δούλευε, του είχε πει πως θα ξαναπιάσουν δουλειά σε 3 εβδομάδες! Και μέχρι τότε τι θα έκαναν; Πώς θα τα έβγαζαν πέρα;
Η Ροδούλα σηκώθηκε όρθια και πλησίασε στο παράθυρο. Ήθελε να δει πόσο όμορφα ήταν τα αστέρια όμως αντί για αυτό είδε κάτι άλλο. Κάτι πολύ καλύτερο, κάτι μαγικό. Είδε ένα έλκηθρο. Ναι ένα έλκηθρο, 8 ταράνδους και μέσα ήταν ο.... Ήταν ο Άι Βασίλης! Μπορεί να της φάνηκε, όμως η Ροδούλα είδε τον Άι Βασίλη να την χαιρετάει! Η Ροδούλα γρήγορα άνοιξε το παράθυρο και ο μπαμπάς της πλησίασε να δει κι αυτός. Έμεινε με ανοιχτό το στόμα. Όταν ο Άι Βασίλης εξαφανίστηκε, στον ουρανό ήταν γραμμένο με μεγάλα χρυσά γράμματα το εξής μήνυμα: "Ροδούλα, όλα θα πάνε καλά!". Η Ροδούλα πέταξε από την χαρά της ενώ ο μπαμπάς της είχε μείνει με ανοιχτό το στόμα. Αυτό που έβλεπε ήταν απίστευτο. Μα... Αφού αυτός δεν πίστευε στον Άι Βασίλη! Τότε ακούστηκε η φωνούλα της μικρής Ροδούλας: "Μπαμπά, δες!" ο μπαμπάς της γύρισε και τι να δει: Όλο το σπίτι ήταν στολισμένο πανέμορφα, το τζάκι ήταν αναμμένο και δίπλα του ήταν το πιο υπέροχο Χριστουγεννιάτικο δέντρο που είχε δει! Εκείνη την στιγμή έγινε άλλο ένα θαύμα: Ο μπαμπάς της Ροδούλας χαμογέλασε. Και άρχισε να γελάει, πήρε την κόρη του αγκαλιά και την έσφιξε. Αυτά ήταν τα καλύτερα Χριστούγεννα! 
Η Ροδούλα κι ο μπαμπάς της κάθισαν στο στρωμένο τραπέζι που είχε ένα σορό φαγητά! Άρχισαν να τρώνε και τότε χτύπησε το κουδούνι. Η Ροδούλα πήγε να ανοίξει και είδε την θεία της, ντυμένη με όμορφα ρούχα, χαμογελαστή και φορτωμένη με δώρα. Πήρε την Ροδούλα αγκαλιά, την φίλησε κι ύστερα της χάρισε πολλά δώρα. Ύστερα πήγε στον μπαμπά της Ροδούλας (που ήταν αδερφός της) κι επίσης τον αγκάλιασε, λέγοντας του ότι αγόρασε το σπίτι κι ότι από 'δώ και πέρα δεν θα πλήρωναν νοίκι! Επίσης τον ρώτησε αν μπορούσε να μείνει κι αυτή μαζί τους. Ο ευτυχισμένος άντρας αμέσως δέχτηκε κι από τότε η Ροδούλα είχε την θεία της, που είχε αλλάξει έτσι ξαφνικά όμως τώρα της χάριζε αγάπη και φροντίδα. Α, δεν σας είπα και το άλλο. Η Ροδούλα άρχισε να πηγαίνει σχολείο, κι ο μπαμπάς της απέκτησε δικό του φούρνο!
Εκείνα τα Χριστούγεννα δεν τα ξέχασε ποτέ κανείς. Ήταν τα πιο μαγικά, τα πιο όμορφα!



15 σχόλια:

  1. καλημερα γλυκια μου..νασαι φωτισμενη και γερη..τι το ποιο ομορφο δωρο του κοσμου ενα χαμογελο..καλη Κυριακη σου ευχομαι..φιλια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σας ευχαριστώ κυρία Μαρία. Καλά Χριστούγεννα να έχετε και καλή εβδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κι εγώ σου λέω ένα ΜΕΓΑΛΟ ένα ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΜΠΡΑΒΟ Δημητρούλα μου. Αγαπημένο μου κοριτσάκι!!!!!
    Τι όμορφο, και γεμάτο ευαισθησία παραμύθι είναι αυτό!!! ΜΠΡΑΒΟ ΣΟΥ ΔΗΜΗΤΡΟΥΛΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΞΑΝΑ ΜΠΡΑΒΟ ΣΟΥ!!! Ολοκληρωμένο, καλογραμμένο, γεμάτο ευαισθησία!!!!! ΜΠΡΑΒΟ!!!!
    Είναι μεγάλη τιμή για μένα, που έδωσες στην ηρωίδα σου το όνομά μου, με κατασυγκίνησες!!!
    Σε ευχαριστώ πολύ Δημητρούλα μου. Να σε σκεπάζει η Παναγιά, και να σε χαίρονται οι δικοί σου, γονείς, γιαγιάδες παπούδες, θείες, θείοι, οι δάσκαλοι και οι δασκάλες σου, αλλά κι εμείς οι φίλοι σου. Είμαι πολύ χαρούμενη που σε γνώρισα.
    ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΝΑ ΕΧΕΙΣ!!!
    Υ.Γ. Μόλις διαβάσει η Σταυρούλα -η κόρη μου- φυσική, θα το διαβάσει και αυτή.
    Δεν πήρες την καρτούλα σου από το μπλογκ μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ευχαριστώ κυρία Ροδούλα, θα χαιρόμουν αν η κόρη σας μου έλεγε την γνώμη της για το παραμύθι. Εγώ επίσης είμαι πολύ χαρούμενη που σας γνώρισα και ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια.

    Υ.Γ. Την καρτούλα την πήρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Δήμητρα!! Η Σταυρούλα είμαι. Μου έχει πει η μαμά μου τα καλύτερα για 'σένα και είναι σαν να σε γνωρίζω! ΜΠΡΑΒΟ ΣΟΥ για το παραμυθι!! ειναι ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ!!! Στο πρώτο διάλειμμα που έκανα -διαβάζω Φυσικη ασταματητα- το διάβασα και με ξεκούρασε πάααρα πολυ.Δυστυχώς τώρα πάω να συνεχίσω :S :S
    ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ σου εύχομαι!!!
    ΑΑ! Άμα έρθετε στην Αθηνα έλα να σε γνωρίσουμε :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πολύ χαίρομαι που σου άρεσε. Ναι, αν έρθουμε (που μπορεί τώρα για τα Χριστούγεννα για διακοπές) θα ήθελα πολύ να σας γνωρίσω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Εσύ παιδί μου είσαι αστέρι!!!!Μπράβο σου να είσαι πάντα γερή και να έχεις καλή πρόοδο.Φιλιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. "Δημητρούλα μου γειά σου!!!" Πολύ ωραίο το παραμυθάκι σου!!! Μπράβο κορίτσι μου!!! Έτσι, να γράφεις και ίσως κάποια μέρα να αγοράζουμε τα βιβλία σου!!! :)

    Φιλάκια πολλά!

    Υ.Σ.: Το παραμύθι της Σοκολατούπολης δεν το ξέχασα...το επεξεργάζομαι :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Σας ευχαριστώ πολύ και τις δύο. Κυρία Selena, δεν νομίζω ότι έχω τις δυνατότητες να γίνω συγγραφέας αλλά ευχαριστώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Και όμως Δημητρούλα μου, τις έχεις και τις παραέχεις τις ικανότητες. Γράφεις πολύ όμορφα!!! Έχεις συνοχή στη σκέψη σου, και ολοκληρώνεις το θέμα σου, με αρχή μέση και τέλος. Συμφωνώ με τη Selena απόλυτα!!!
    Και πάλι μπράβο σου!
    Καλό σου απόγευμα κοριτσάκι μου!
    Υ.Γ.
    Θα χαρούμε πολύ να σας γνωρίσουμε από κοντά. Όποτε έρθετε, πες στη μαμά να μου στείλει email, για να συνεννοηθούμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Συγχαρητήρια Δήμητρα για το παραμύθι!!! Ταιριάζει απόλυτα με το γιορτινή ατμόσφαιρα και ευτυχώς τέλος καλό...όλα καλά: ΜΠΡΑΒΟ!!!!! Φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Κυρία Ροδούλα, ευχαριστώ για τα υπέροχα λόγια σας και άμα έρθουμε (γιατί έχουμε και οικονομική κρίση, μην το ξεχνάμε αυτό) οποσδήποτε πρέπει να συναντηθούμε. Έχω πολλά χρόνια να πάω Αθήνα και πολύ θέλω να κάνουμε αυτή την εκδρομή όμως, δυστυχώς τίποτε δεν είναι σήγουρο. Ευχαριστώ και πάλι. Όπως σας είχα πει κα χθες ετοιμάζω για όλους μια έκπληξη οπότε να περνάτε από το μπλογκ αυτές τις μέρες, χιχι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ευχαριστώ κυρία Βανέσσα!!! Σας παρακαλώ, πριν τα Χριστούγεννα να συναντηθούμε κάπου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Γλυκιά μου Δήμητρα,
    με συγκίνησε ιδιαίτερα η επίσκεψή σου στο ιστολόγιό μου και η ευγένεια των λόγων σου.

    Μέσα από το υπέροχο, τρυφερό σου blog διακρίνω μια ψυχή ευαίσθητη, ρομαντική, αλλά παράλληλα κι ένα παιδί με γνώσεις και καλλιέργεια. Συγχαρητήρια στους γονείς και στους δασκάλους σου και είμαι σίγουρος ότι μια μέρα θα τους βγάλεις όλους ασπροπρόσωπους!!!

    Χαίρομαι πολύ που γνωριστήκαμε και σίγουρα θα επικοινωνούμε. Η δημιουργία ενός παιδικού ιστολογίου δεν είναι καθόλου εύκολη υπόθεση! Όμως, με την καλαισθησία και τη θεματολογία σου φαίνεται πως ξέρεις καλά τους κανόνες!
    Καλή επιτυχία στην προσπάθειά σου, θα μας έχεις όλους φίλους και βοηθούς σε ό,τι χρειαστείς!

    θα ήταν για μένα μεγάλη χαρά, αλλά και τιμή μου να σου προσφέρω σήμερα μέσα από τα "ΠΑΙΔΙΚΑ ΧΑΜΟΓΕΛΑ" κάποιο από τα βραβεία αγάπης και προσφοράς στο παιδί και στην οικογένεια. Νομίζω ότι σου αξίζει... Είσαι η πιο μικρή μας φίλη, με δικό της παιδικό ιστολόγιο!

    Ξαναπέρασε λοιπόν από τα "ΠΑΙΔΙΚΑ ΧΑΜΟΓΕΛΑ" http://akrasakis.blogspot.com/2011/12/blog-post_5807.html και διάλεξε όποιο βραβείο σου αρέσει!

    Με αγάπη
    Αντώνης Κρασάκης
    (εκπαιδευτικός)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Σας ευχαριστώ πολύ κύριε Αντώνη, θα διαλέξω βραβείο! Ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Γεια σας! Καλώς ήρθατε στο ιστολόγιο "The Craziest Class"! Εύχομαι να είστε ευχαριστημένοι από αυτά που είδατε, διαβάσατε και ακούσατε!

Δήμητρα