Συνολικές προβολές σελίδας

Visitors

Search

13/12/11

Το Χριστουγεννιάτικο παραμύθι....

Τα Χριστούγεννα της Άλφα και της Φι!

                                                            Θα σας πω μια ιστορία πέρα για πέρα αληθινή!!!
Λοιπόν μια φορά κι έναν καιρό, πριν από κάμποσα χρόνια, ζούσαν σε ένα σπίτι δύο μικρά κοριτσάκια, η Άλφα και η Φι.Τα κοριτσάκια μένανε μαζί με τους γονείς τους και κάθε χρόνο στολίζανε το σπίτι και το δέντρο μαζί με τη μαμά τους, δύο μήνες πριν από τα Χριστούγεννα γιατί τους άρεσε να το βλέπουν και χαιρόντουσαν πολύ!!!


Όσο πλησίαζαν οι γιορτινές μέρες, κάνανε ψώνια και γλυκά για το σπίτι, βλέπανε παιδικές ταινίες και παραμύθια καθισμένες δίπλα δίπλα και σκεπασμένες με μια μεγάλη και ζεστή κουβέρτα, κάνανε μαζί με τη μαμά τους χριστουγεννιάτικες χειροτεχνίες και μετά τις βάζανε δίπλα στο δέντρο, χοροπηδούσαν από εδώ και από εκεί και χόρευαν, λέγανε τα κάλαντα για να τα μάθουν καλά και να τα πούνε σωστά το πρωί στα σπίτια που θα επισκέπτονταν, κι άλλα τέτοια, πολλά, που έκαναν την ατμόσφαιρα του σπιτιού τόσοοοοοο ζεστή και μαγική!!!
Ξέχασα να σας πω, ότι από τα δύο κοριτσάκια η Άλφα ήταν η πιο μεγάλη. Τέσσερα ολόκληρα χρόνια παρακαλούσε τον καλό Θεούλη να της χαρίσει την αδελφούλα της την Φι!!! Ήταν τόσο αποφασισμένη και τελείως βέβαιη πως θέλει μια ΑΔΕΡΦΟΥΛΑ που Τον παρακαλούσε κάθε μέρα να της χαρίσει μία!!! Κι Εκείνος αφού είδε την επιμονή της, έκανε την ευχή της πραγματικότητα!!! Ξέφυγα όμως από το θέμα...
Η Άλφα και η Φι λοιπόν κάθε χρόνο εκτός από όοοοολα αυτά που σας ανέφερα έκαναν και λίστες...Ναι, ναι, καλά διαβάσατε! Έκαναν λίστες με τα παιχνίδια που ήθελαν να τους φέρει ο Άι Βασίλης και του στέλνανε και γράμματα!!! Λέγανε στη μαμά τους τι ήθελαν να του ζητήσουν, την παρακαλούσαν να γράψει πόοοοοοσο καλά παιδάκια ήταν κι εκείνη τα ετοίμαζε και τα έστελνε. Βλέπετε ήταν μικρούλες πολύ και δε μπορούσανε μόνες τους.


Έτσι, κάθε χρόνο το δέντρο τους γέμιζε με δώρα και παιχνίδια. Πάντοτε όμως περίμεναν να έρθει το πρωί της Πρωτοχρονιάς και μετά να τα ανοίξουν και να παίξουν μαζί τους!!! Ήταν κανόνας!!! Κανένα δώρο δε θα άνοιγε νωρίτερα!!! Βέβαια, η Άλφα που ήταν και μεγαλύτερη όπως σας είπα, ήξερε ότι τα δώρα δεν τα έφερνε ο Άι Βασίλης αλλά η μαμά και οι γιαγιάδες τους, παρ' όλα αυτά πάντα πίστευε σε εκείνον!!! Ακόμα και στο πέρασμα των χρόνων που άλλα παιδάκια χάνουν την πίστη τους εκείνη συνέχιζε!!!
Περνούσανε τα χρόνια και πάντα τα Χριστούγεννα για την Άλφα και την Φι ήταν κάπως έτσι... Όμως μια μέρα τα πράγματα άλλαξαν... Όταν τα κοριτσάκια πήγαιναν ακόμα στο δημοτικό, ο μπαμπάς τους έχασε τη δουλειά του. Η μαμά τους η καημένη όλο σκεφτότανε πως θα τα βγάλουνε πέρα και υπήρχανε μέρες πολύ πολύ δύσκολες... Ο χρόνος όμως ποτέ δε σταματάει κι έτσι ακόμα και με αυτές τις συνθήκες, ήρθαν και πάλι τα Χριστούγεννα...

Το δέντρο στολίστηκε πάλι αλλά δεν υπήρχε πια η ζεστασιά και η ηρεμία των προηγούμενων χρόνων. Το σπίτι δεν ήταν γεμάτο με γλυκά, ούτε ακούγονταν χαρούμενες φωνές και τραγούδια όπως παλιά... Η Άλφα ήταν πολύ στεναχωρημένη γιατί καταλάβαινε πως φέτος τα Χριστούγεννα θα ήταν διαφορετικά και πως αυτή τη φορά δε θα έβρισκαν τίποτα κάτω από το δέντρο τους...
Μια μέρα πριν από την Πρωτοχρονιά και στο σπίτι έχει απλωθεί η θλίψη... Ο μπαμπάς τους έφυγε για το χωριό και τα δύο κοριτσάκια κάθονται μελαγχολικά μαζί με τη μαμά τους που σκέφτετε και ξανασκέφτεται τι να κάνει... Απογοητευμένες και οι τρεις τους πέφτουν να κοιμηθούν. Το πρωί, τι να δουν?!?!? Υπάρχει κάτι, κάτω από το δέντρο... Τρέχουν η Άλφα με την Φι και παίρνουν στα χέρια τους το μεγάλο γκρι κινητό τηλέφωνο και τις δύο δίδυμες κουκλίτσες με τις πλεκτές ροζ φορμίτσες... Μα δε μπορεί... Η μαμά τους δεν είχε χρήματα για να τους πάρει δωράκια. Δε μπορεί να τα αγόρασε η μαμά τους αυτά τα παιχνίδια...! Μπορεί να μην ήταν ακριβά, αλλά ήταν τα πιο όμορφα παιχνίδια που είχαν δει στη ζωή τους!!!
Τα μάτια της Άλφα και της Φι έλαμπαν από χαρά λες και είχαν στα χέρια τους το πιο πολύτιμο πράγμα του κόσμου!!!
Τα χρόνια πέρασαν και τα μικρά κοριτσάκια μεγάλωσαν!!! Η Φι τώρα πια δεν πολυθυμάται αυτή την ιστορία και δεν πιστεύει πλέον στον Άγιο Βασίλη. Η Άλφα όμως θυμάται ακόμα και μέχρι σήμερα που σας γράφω την ιστορία τους, είναι σίγουρη πως τα δωράκια τους τα πήγε ο Άγιος Βασίλης και πως όταν πιστεύει κάποιος με όλη του την καρδιά τότε εκείνος ποτέ δεν τον ξεχνάει!!!


Πριν κλείσω θα σας πω ακόμα ένα μυστικό, η Φι ήθελε κάτι πάρα πολύ καιρό τώρα, αλλά δυστυχώς δε μπορούσε να το πάρει και μια μέρα η Άλφα παρακάλεσε τον Άγιο Βασίλη για να φέρει στην αδελφούλα της το δώρο που ήθελε... Μαντέψτε!!! Σσσσς... Μην τους πείτε ότι σας το είπα...☺

7 σχόλια:

  1. ΩΩΩ!!! Ευχαριστώ πολύ που ανάρτησες το παραμύθι μου :) Ήταν η πρώτα προσπάθεια να γράψω κάτι τέτοιο και μάλλον κάτι έκανα... Σωστά? :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ναι, τέλειο ήταν! Το μπλογκ σας μου άρεσε πάρα πολύ, ειδικά με το Χριστουγεννιάτικο σκηνικό γιατί σε κάνει να νιώθεις... Χριστούγεννα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. :) Να 'σαι καλά κουκλίτσα μου!!! Έχει μεγάλη αξία να το μαθαίνω αυτό από εσένα που είσαι ακόμα μικρούλι γιατί ο στόχος μου ήταν να φτιάξω μια όμορφη παιδική γωνίτσα :) Και το δικό σου μου αρέσει πολύ και ακόμα περισσότερο μου αρέσει που το έχει ένα τόσο μικρό κοριτσάκι!!! Να συνεχίσεις κι εγώ θα περνάω να σε χαίρομαι :)

    Φιλάκια!!! Α! Και μην ξεχάσω... μη μου μιλάς στον πληθυντικό κι εγώ μικρούλα είμαι (σχετικά) χιχι :Ρ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πολύ όμορφο παραμυθάκι. Μπράβο σου Δήμητρά μου που το ανάρτησες, μπράβο και στη Selena που το έγραψε. (Selena, θα περάσω κι εγώ από το blog σου. Είμαι σίγουρη ότι θα μου αρέσει πολύ.
    Καλό σου απόγευμα μικρή μου φίλη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Να περάσετε κυρία Ροδούλα, εμένα με την πρώτη ματιά με κέρδισε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Selena περάστε, δηλαδή πέρνα από την Σοκολατούπολη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ροδούλα μου να περάσεις όποτε θέλεις!!! Είσαι ευπρόσδεκτη!!! Και για του λόγου το αληθές, όταν με το καλό περάσεις, αν θέλεις διάβασε αυτό

    http://selenaag.blogspot.com/2009/07/blog-post.html

    είναι το πιο αγαπημένο μου παραμύθι και νομίζω πως θα σου αρέσει :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Γεια σας! Καλώς ήρθατε στο ιστολόγιο "The Craziest Class"! Εύχομαι να είστε ευχαριστημένοι από αυτά που είδατε, διαβάσατε και ακούσατε!

Δήμητρα