Συνολικές προβολές σελίδας

Visitors

Search

8/12/11

Το πεπτικό μας σύστημα!

Με βάση το μάθημα της φυσικής μας, δημοσιεύω την ανάρτηση αυτή και για να μάθουμε ωραία πράγματα για το πεπτικό σύστημα αλλά και για να βοηθήσω εμας τα...Πεμπτάκια!


Για να θραφεί το σώμα, το πεπτικό σύστημα διασπά τις τροφές σε μικρότερα συστατικά, τους δίνει τη δυνατότητα να  απορροφηθούν από τα κύτταρα του σώματος και αποβάλλει τα περιττά συστατικά που απομένουν.
 Η τροφή προωθείται με μυϊκές συσπάσεις από το στόμα, περνάει μέσα από τον οισοφάγο και φθάνει στο στομάχι. Εδώ, η τροφή αναμυγνείεται με τους πεπτικούς χυμούς (ένζυμα και υδροχλωρικό οξύ) για να σχηματίσει ένα μείγμα ημιυγρής τροφής.
 Έπειτα το υγρό εισάγεται στο λεπτό έντερο. Εδώ, οι θρεπτικές ουσίες όπως οι υδατάνθρακες, πρωτεΐνες, και μερικά λίπη, διασπώνται σε μικροσκοπικά μόρια.
 Μαζί με τις βιταμίνες και τα ανόργανα άλατα, εγκαταλείπουν το έντερο μέσω των μικροσκοπικών πόρων, που καλούνται λάχνες, τις προεκτάσεις δηλαδή που ξεκινούν από το εντερικό τοίχωμα. Το αίμα μεταφέρει τα θρεπτικά συστατικά στο ήπαρ και κατόπιν στα κύτταρα του σώματος.
 Υλικά που δεν μπορούν να υποστούν τη διαδικασία της πέψης περνούν μέσα στο παχύ έντερο, όπου οι ουσίες απορρίπτονται από τον πρωκτό με τη μορφή των κοπράνων.





Για να παίξεις το παιχνίδι ερωτήσεων κάνε κλικ εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γεια σας! Καλώς ήρθατε στο ιστολόγιο "The Craziest Class"! Εύχομαι να είστε ευχαριστημένοι από αυτά που είδατε, διαβάσατε και ακούσατε!

Δήμητρα