Συνολικές προβολές σελίδας

Visitors

Search

23/12/11

Χριστούγεννα στον κόσμο - Αγγλία!

Τι θα λέγατε να κάνουμε ένα μαγικό ταξίδι και να μάθουμε πως περνάνε οι άνθρωποι  τα Χριστούγεννα στον υπόλοιπο κόσμο; Ένα ταξίδι, όπου θα μπορέσουμε να μάθουμε τις συνήθειές τους ή και να προσπαθήσουμε να κάνουμε ότι κάνουν κι αυτοί; Δε θα απογοητευτείτα σας το υπόσχομαι!
Αρχίζουμε λοιπόν με την.... Αγγλία!

Τα Χριστούγεννα στην Αγγλία

Στην Αγγλία, τα Χριστούγεννα έχουν ένα ιδιαίτερο χρώμα: εντυπωσιακοί στολισμοί, καμπάνες, μουσική στους δρόμους, χορωδίες και κάλαντα!
Στην Αγγλία, τα Χριστούγεννα έχουν ένα ιδιαίτερο χρώμα: εντυπωσιακοί στολισμοί, καμπάνες, μουσική στους δρόμους, χορωδίες και κάλαντα. Στη χώρα όπου η ομίχλη «βασιλεύει», το κρύο και συχνά το χιόνι κάνουν αισθητή την παρουσία τους, οι γιορτές αποκτούν την εικόνα που τους αρμόζει.
Περιπλανηθείτε στα όμορφα αξιοθέτα του Λονδίνου και όχι μόνο, κάντε τις χριστουγεννιάτικες αγορές σας στα στολισμένα πολυκαταστήματα και απολαύστε τη μοναδική θέα και την ατμόσφαιρα της βρετανικής πρωτεύουσας, πίνοντας μια κούπα ζεστό τσάι.

Το χριστουγεννιάτικο Λονδίνο από το London Eye

Με ύψος 135 μέτρα και δίπλα στον Τάμεση, η τεράστια ρόδα, γνωστή ως London Eye, προσφέρει μία καταπληκτική θέα όλης της περιοχής του Λονδίνου. Κατασκευάστηκε για το millennium έπειτα από πρωτοβουλία της British Airways. Η διάρκεια της βόλτας κρατάει μισή ώρα και με μικρές στάσεις θα σας δώσει όλο το χρόνο να απολαύσετε την πανοραμική θέα της πόλης, πόσο μάλλον τη χριστουγεννιάτικη περίοδο. Το βράδυ που δεν έχει πολλούς επισκέπτες και με την πόλη φωταγωγημένη, το θέαμα είναι εκπληκτικό.

Αγορές μέχρι τελικής πτώσεως

Οι αγορές στο Λονδίνο έχουν γίνει ακόμα πιο… εύκολες και επιθυμητές, με τη λειτουργία αυτό το Νοέμβριο, του καινούργιου προορισμού για ψώνια και φαγητό, St. Martin’s Courtyard. Βρίσκεται σε μια υπαίθρια, ειδικά διαμορφωμένη αυλή στην οποία φτάνει κανείς μέσω του Slingsby Place στο Covent Garden. Στο St. Martin’s Courtyard θα βρείτε συνολικά 25 καταστήματα και 4 εστιατόρια, μεταξύ των οποίων και του καινούργιου ιταλικού εστιατορίου του Jamie Oliver.
Μην παραλείψετε την περίφημη Oxford street με τα αμέτρητα πολυκαταστήματα όπως το Selfridges, την Bond Street με τους γνωστούς οίκους μόδας και υψηλής ραπτικής και τη Regent Street –έναν από τους πιο εντυπωσιακά χριστουγεννιάτικα στολισμένους δρόμους- με ωραία καταστήματα που αποτελούν αγοραστικό πόλο έλξης εκατομμυρίων επισκεπτών του Λονδίνου. Και μην πείτε ότι πήγατε για ψώνια στο Λονδίνο, αν δεν επισκεφτείτε το πολυκατάστημα – αξιοθέατο, Harrods στο Knightsbridge.

Το χριστουγεννιάτικο δέντρο της Trafalgar Square


Ένα από τα δημοφιλέστερα Xριστουγεννιάτικα δέντρα στη χώρα, είναι αυτό που βρίσκεται στην καρδιά του Λονδίνου, κοντά στο άγαλμα του Λόρδου Νέλσονα στην Trafalgar Square. Η πλατεία αυτή αποτελεί τον ομφαλό του Λονδίνου, είναι η μεγαλύτερη πλατεία της πόλης και σημείο συνάντησης από τα χρόνια του μεσαίωνα μέχρι σήμερα. Στη βόρεια πλευρά της βρίσκεται η Εθνική Πινακοθήκη που στεγάζει πάνω από 2 χιλιάδες αξιόλογα έργα, ενώ στα νότια, η επιβλητική πύλη του Ναυάρχου όπου ο δρόμος οδηγεί μέσα από ένα πάρκο στο παλάτι του Μπάκινγχαμ. Για να πάτε εκεί σταματήστε στη στάση μετρό Charing Cross (γραμμές Bakerloo και Northern).


Ο Άγιος Βασίλης έρχεται... σε ένα εθνικό πάρκο της Ουαλίας

Στο θέρετρο Bluestone στο Pembrokeshire της Ουαλίας, βρίσκεται η Christmasland (από 19 Νοεμβρίου έως 31 Δεκεμβρίου)! Το Χριστουγεννιάτικο αξιοθέατο διαθέτει ένα χειμερινό παιδότοπο με πισίνες με χιονονιφάδες, βουνό από πάγο και τους ψυχρούς πύργους. Τα παιδιά μπορούν να συμμετάσχουν σε ένα ταξίδι 2,5 ωρών, στο οποίο θα βοηθήσουν τα ξωτικά, την κυρία Άγιου Βασίλη και το προσωπικό του, στη δημιουργία ελκήθρων, τη διακόσμηση κέικ και το σχεδιασμό παιχνιδιών! 

Πιείτε τσάι και απολαύστε τη χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα

Για τους Άγγλους, το τσάι δεν είναι απλά ένα ρόφημα, αλλά μια συνήθεια χρόνων. Οι Άγγλοι πίνουν τσάι όλες τις ώρες: το πρωί, στη δουλειά, στο διάλειμμα, με το μεσημεριανό φαγητό, στο σπίτι μετά τη δουλειά, πριν το βραδυνό, πριν τον ύπνο κ.τ.λ.
Σας προτείνουμε να πιείτε το τσάι σας σε μια απ’ τις αίθουσες του πρώην Greater London Counsil και νυν Μarriot hotel (μπροστά ακριβώς από το London Eye). To συγκεκριμένο κτίριο φιλοξενούσε επί 64 χρόνια το London Counsil.

Γιορτάστε την Boxing Day


Ένα από τα χριστουγεννιάτικα έθιμα της Αγγλίας είναι η Boxing Day, που γιορτάζεται την δεύτερη ημέρα των Χριστουγέννων: μικρά στολισμένα κουτιά με φαγητό, γλυκά, μικρά δώρα ή νομίσματα προσφέρονται σε όποιον επισκεφθεί ένα σπίτι εκείνη την ημέρα. Η ονομασία της μέρας πηγάζει από το έθιμο που ξεκίνησε το 19ο αιώνα κατά τη Βικτωριανή περίοδο στην Αγγλία, όπου οι έχοντες συνήθιζαν να κάνουν δώρα προς τους μη έχοντες την επόμενη των Χριστουγέννων.


Κι ένα τραγουδάκι από τα ζουζούνια:

11 σχόλια:

  1. Δήμητρα, καλό και ευγενικό παιδί...πόση πεγάλη χαρά μου έδωσε η επίσκεψή σου! Πόσο με τίμησαν τα λόγια σου!
    Ίσως το αγνότερο σχόλιο που μου έκαναν!
    Σου εύχομαι να περάσεις όμορφα τις ημέρες των Χριστουγέννων μαζί με τους γονείς και ίσως τους παππούδες και τις γιαγιάδες!
    Αργότερα θα μελετήσω το blog σου...αν και από μια μικρή ματιά που έριξα, σίγουρα θα μου αρέσει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γεια σας κυρία Μαίρη! Εγώ απλώς λέω την γνώμη μου. Από τότε που άρχισα να επισκέπτομαι διάφορα μπλογκς, ανακάλυψα ότι το κάθε ένα απ' αυτά έχει τη δική του γοητεία κι έτσι απλώς δεν κρατιέμαι να μην πω τη γνώμη μου για το κάθε ιστολόγιο! Καλές γιορτές να έχετε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Γλυκειά μου Δήμητρα κι εγω χαίρομαι που σ ανακαλύπτω σ αυτό το μαγικό Β.Πόλο!
    Η ατμόσφαιρα που περιγράφεις είναι μαγική και τώρα που η κόρη μου ζεί μόνιμα στο Λονδίνο ίσως προγραμματίσω τα επόμενα Χριστούγεννα να την επισκεφθώ,εμένα που με ξετρελαίνει η χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα πιο πολύ κι απο παιδί.
    Να είσαι γερή, αισιοδοξη και δημιουργική και να περάσεις αξέχαστες Γιορτές με τους ανθρώπους που αγαπάς γύρω σου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κυρία Χαρά σας εύχομαι ολόψυχα κάποτε να πάτε στο Λονδίνο γιατί εκεί τα αξιοθέατα είναι ατελειώτα. Είναι μία πόλη με πολλή μεγάλη ιστορία, που αξίζει να την επισκεφτούμε όλοι μας. Καλά Χριστούγεννα να έχετε, χαίρομαι που σας άρεσε ο Βόρειος Πόλος μου, αν και δεν είναι πάρα πολύ "Βόρειος" χαχα! Καλές γιορτές να έχετε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΚΑΛΟ ΜΟΥ ΠΑΙΔΙ!!!!!!
    ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΔΗΜΗΤΡΑ!!!!
    ΕΙΣΑΙ Η ΠΙΟ ΜΙΚΡΗ ΠΟΥ ΕΠΙΣΚΕΦΤΗΚΕ ΤΟ ΜΠΛΟΓΚ ΜΟΥ!!!!!
    ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ!
    ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ!!!!!!!!
    ΝΑ ΠΕΙΣ ΣΤΗΝ ΜΑΝΟΥΛΑ ΣΟΥ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΕΝΑ ΠΑΙΔΙ ΣΟΥΠΕΡ ΣΤΑΡ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    ΦΙΛΑΚΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΤΑ ΛΕΜΕ!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ε, όχι και σούπερ στάρ κυρία Έφη! Φυσικά και θα τα λέμε. Καλές γιορτές!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Χρόνια πολλά μικρούλα μου! με υγεία και αγάπη και φυσικά καλή πρόοδο!!! Φιλιά πολλά!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Γειά σου Δήμητρα ! Χρόνια Πολλά ! Ευχαριστώ που επισκέφθηκες το blog μου. Καλές γιορτές σου εύχομαι, καλή πρόοδο στο σχολείο και ο νέος χρόνος να σου φέρει, αγάπη, υγεία και χαρά !!! Φιλάκια !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Γεια σας! Καλώς ήρθατε στο ιστολόγιο "The Craziest Class"! Εύχομαι να είστε ευχαριστημένοι από αυτά που είδατε, διαβάσατε και ακούσατε!

Δήμητρα